Castfoto’s Dagboek van een Herdershond

Als gepassioneerde fotograaf is het een enorme eer om gevraagd te worden voor een bijzondere opdracht. En dat was zeker het geval toen ik gevraagd werd om de castfoto’s te maken voor de spektakel musical “Dagboek van een herdershond” van Toneelgroep Maastricht en Albert Verlinde Producties. Ik was enorm enthousiast en voelde me zeer vereerd om met de getalenteerde cast te mogen werken en deze prachtige productie vast te leggen.

Een onvergetelijke ervaring

Als fotograaf is het belangrijk om het verhaal te begrijpen en te voelen wat de acteurs proberen over te brengen op het publiek. Daarom was het voor mij van groot belang om het plot van de musical te kennen. “Dagboek van een herdershond” vertelt het verhaal over de jonge en naïeve kapelaan Erik Odekerke die in 1914 in een Limburgse gemeente wordt geplaatst. Door zijn sociale bewogenheid en verlegenheid steekt hij sterk af bij zijn baas, pastoor Bonhomme. De laatste is conservatief en een Bourgondisch levensgenieter. Odekerke komt als gevolg van zijn naïviteit regelmatig in botsing met de lokale bevolking, maar weet zich gesteund door zijn engelbewaarder en door zijn vriend Lumens.

Het verhaal van “Dagboek van een herdershond” is ontroerend en meeslepend, met prachtige muziek en choreografieën die het publiek meenemen naar de geschiedenis van de zuiderling. Het was dan ook een fantastische ervaring om de repetities bij te wonen en de acteurs aan het werk te zien. Ik voelde me vereerd om de castfoto’s te mogen maken en deze prachtige productie vast te leggen op beeld.

Een prachtige cast

Een musical valt of staat met de kwaliteit van de cast. En in het geval van “Dagboek van een herdershond” was het niveau bijzonder hoog. De hoofdrollen werden vertolkt door Angela Schijf, William Spaaij, Nandi van Beurden en Anne Mieke Ruyten. Allemaal getalenteerde acteurs met een unieke uitstraling en persoonlijkheid.

Het was fantastisch om met deze mensen te werken en hen op een professionele manier te fotograferen. Ik heb geprobeerd om hun persoonlijkheid en karakter zo goed mogelijk vast te leggen op beeld, zodat de foto’s de emoties en gevoelens van de musical overbrengen op het publiek.

Een eer om naar Maastricht te rijden

Voor deze opdracht mocht ik naar Maastricht rijden, een stad die bekend staat om haar schoonheid en rijke cultuurgeschiedenis. Ik had nog nooit eerder in Maastricht gewerkt en was dan ook zeer benieuwd naar deze stad en haar inwoners. Het was een genoegen om de stad te verkennen en te genieten van haar vele bezienswaardigheden.

De foto’s van de cast van “Dagboek van een herdershond

0 reacties
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

    T. 06 566 88 794

     

    Op al mijn producten en diensten zijn deze algemene voorwaarden van toepassing.