Interview BLiK magazine

Iedereen verdient de mooiste foto van zichzelf

“Het zit niet zo in mijn aard om een beetje brutaal te zijn, maar brutalen hebben wel de halve wereld. Of de hele, in mijn geval”, lacht fotograaf Robin Kamphuis. “En dan krijg je ook weleens het deksel op je neus. Bij de castingfotogra e van Little Mermaid bijvoorbeeld. Daar werd ik afgewezen vanwege te weinig ervaring. Toen één van de fotografen uitviel kreeg ik alsnog de kans, die ik natuurlijk met twee handen aangreep.

Wat voelde ik me klein daar, als die gewone bruiloftsfotograaf uit Enschede. Maar ik ging ervoor en leverde uiteindelijk de castingfoto’s waar iedereen het meest enthousiast over was. En zo is het balletje gaan rollen. Niet lang daarna stond een

deel van de cast van The Bold and the Beautiful voor mijn camera. Dat ging trouwens ook niet vanzelf hoor. Ik heb Winsor Harmon (Thorne Forrester) via Twitter aangeschreven en gevraagd of ik hem mocht fotograferen. Hij reageerde positief en we hebben nog steeds af en toe contact via social media.”

Ook in Nederland begonnen Robin’s foto’s op te vallen. Lone van Roosendaal, O’G3NE, Jon van Eerd, Paul de Leeuw en Anne Wil Blankers lieten zich op de gevoelige plaat vastleggen. Maar het meest trots is hij op de foto voor de poster van ‘Liesbeth List de musical’. Robin: “Bij de perspresentatie mocht ik ook La List zelf fotograferen. Ze was sprakeloos over mijn foto van Renée van Wegberg, die haar in de musical vertolkt. ‘Alles klopt’, zei ze. ‘Het lijkt wel of ik naar mezelf kijk.’ De poster hangt nu bij haar in huis. En natuurlijk ben ik daar reuzetrots op.”

Daarnaast vindt hij het minstens zo leuk om niet bekende mensen te fotograferen. Annemiek van der Kleijn is vormgever van de BLiK en zij liet zich door Robin fotograferen: “Een portret laten maken is best spannend. Het liefst wil je een ontspannen foto waar je op je best (of nóg niets beter) op staat. Dat lukt niet altijd. Robin kan dat wel. Bij hem voel je je op je gemak en dat zie je terug in de foto’s. Ik was dolblij met de foto’s en gebruikte de mooiste als pro elfoto. Vervolgens stroomden de complimenten binnen.”

Robin: “Wie het ook is, ik wil de mooiste foto maken die je ooit van jezelf hebt gezien. Eentje waar je trots op bent. Misschien komt jouw foto niet op de cover van een internationale glossy, maar je foto verdient dat eigenlijk wel. Dat gevoel, daar doe ik alles voor.”

Robin Kamphuis
Hengelosestraat 525 Enschede
06 345 60 895

Interview uit BLiK Magazine winter 2018.

0 reacties
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

    T. 06 566 88 794

     

    Op al mijn producten en diensten zijn deze algemene voorwaarden van toepassing.